Echipa de evaluare din cadrul AMF din RM realizează vizite de evaluare suportivă în teritoriu

      Comentariile sunt închise pentru Echipa de evaluare din cadrul AMF din RM realizează vizite de evaluare suportivă în teritoriu

În conformitate cu proiectul APWEMER al OMS și Ordinul Ministerului Sănătății al RM nr. 849 din 15.09.2021 „Cu privire la evaluarea în teritoriu a performanței serviciilor de vaccinare, inclusiv anti-COVID-19 în instituțiile de Asistență Medicală Primară”, echipa de evaluare din cadrul Asociației Medicilor de Familie din RM realizează vizite de evaluare suportivă în teritoriu. La momentul actual din cele 40 de Centre din sectorul de Asistență Medicală Primară implicate în procesul de imunizare a populației, au fost evaluate în mod inopinat și aleatoriu 20 de centre. În baza rezultatelor obținute va fi elaborat un raport cu recomandări pentru actorii din sistemul sănătății, administrațiile publice locale și autoritățile de stat în vederea ameliorării proceselor de vaccinare a populației.

Conform prevederilor proiectului, în condițiile de simulare de înaltă performanță în cadrul Centrului Universitar de Simulare în Instruirea Medicală al USMF „Nicolae Testemițanu” au fost instruiți 40 medici de familie în managementul șocului anafilactic. Medicii instruiți vor activa în calitate de formatori la locul de muncă pentru a perfecționa abilitățile colegilor în managementul standardizat al pacienților cu șoc anafilactic.